Houtaantasters

Boktorren, zwammen, schimmels, houtwormen en andere houtaantasters

Niets is vervelender en onhygiënischer dan kleine beestjes die uw hout of voorraad aantasten. Dit soort ongedierte verdwijnt niet vanzelf. Daarom kunt u het beste een gespecialiseerde ongediertebestrijder inhuren.

Neem contact op met RTA Plaagdierbestrijding

Houtworm

Houtworm is een verzamelnaam voor een aantal torren en kevers die beschadigingen aan hout toebrengen, zoals de spinthoutkever. De term 'houtworm' wordt gebruikt voor de larve- of wormfase van het insect, de fase waarin het gaten boort en hout eet. Houtworm kan een ernstige bedreiging vormen voor het hout in huizen. In de loop der tijd wordt het hout door de houtwormgaten zwakker en dat kan uiteindelijk leiden tot het instorten van het gebouw. Naast de houtworm zijn er verschillende andere houtaantastende plaagdieren, waaronder de houtkever en de bonte knaagkever.

Houtwormaantasting en -bestrijding dor RTA Plaagdierbestrijding

Houtworm in huis moet door vakkundige servicemedewerkers worden behandeld, omdat aanhoudende problemen tot grote bouwkundige schade kunnen leiden. Veel houtwormplagen blijven jarenlang verborgen, met wijdverspreide en ernstige schade tot gevolg. Zodra u denkt dat u een houtwormprobleem heeft, is het belangrijk snel actie te komen.

 

Boktor

De huisboktor tast alleen naaldhout, zoals vuren, grenen en dennen aan. In de maanden juni t/m september komen de kevers uit het hout via ovale uitvliegopeningen van ongeveer 4 x 7 mm. De mannetjes en de wijfjes gaan dan paren, waarna de wijfjes eitjes leggen op het hout. Uit de eitjes komen larven, die 3 - 10 jaar, meestal 4 - 5 jaar in het hout boren, waardoor grote schade veroorzaakt wordt. Vervolgens vindt de verpopping plaats en komen de volwassen kevers spoedig uit het hout tevoorschijn.

 

Zwammen en schimmels

Zwammen of schimmels kunnen ernstige schade toebrengen aan uw woning en gezondheid. Bij het signaleren van schimmels of zwammen in uw huis raden wij u aan een expert in te schakelen op het gebied van bestrijden. Op het moment dat zwammen uw woning aantasten dient u direct actie te ondernemen in verband met de snelle ontwikkeling. Zichtbare gedeeltes verwijderen en ventileren heeft in dit geval weinig tot geen resultaat aangezien zwammen hun eigen vocht produceren en vaak al doorgedrongen zijn tot diep in het hout of de muur.

Last van kruipende insecten? Bel 0315 - 231 222  of

Neem contact op met RTA Plaagdierbestrijding