Vliegend ongedierte

Wespen, motten, muggen en vliegen

Vooral In de warme maanden kunnen vliegende insecten het ons zeer lastig maken. Naast kriebelen, over het eten kruipen en onrust veroorzaken, kunnen sommige vliegende plaagdieren ziektes overbrengen. Alle reden om vliegend ongedierte te bestrijden.

Neem contact op met RTA Plaagdierbestrijding

Wespen

In de warme zomer, vooral in juni t/m augustus, kunnen wespen het ons zeer lastig maken. In een goed ontwikkeld wespenvolk kunnen soms wel 5.000 of meer individuen voorkomen. Wespen kunnen, wanneer ze in het nauw worden gebracht of wanneer hun nest wordt verstoord, soms tot steken overgaan. Sommige mensen zijn voor wespengif zo allergisch, dat ze zich in verbinding moeten stellen met een arts.

De hoornaar, een van de bekendere soorten wespen in Europa.

 

 

Wespennest

Bij het ontdekken van een wespennest is het belangrijk dat u rustig reageert en het professioneel, door een bestrijdingstechnicus, laat verwijderen. Wespenbestrijding kunt u beter niet zelf doen, dat is gevaarlijk!

  • Sluit nooit de invliegopening van het wespennest af.
  • Sla niet naar wespen die in de buurt komen.
  • Gebruik in het gebied van het wespennest geen zoetigheid. 
  • Maak het gezicht van uw kinderen goed schoon en vervang eventueel de kleding na het eten van zoetigheid.
  • Let op! Wespen kunnen meerdere malen steken.

Neem zo spoedig mogelijk telefonisch contact op met RTA om de wespen te bestrijden. Wij bieden seizoensgarantie op de bestrijding van een wespennest. Dit houdt in dat wij volledig kosteloos de bestrijding opnieuw komen uitvoeren indien de wespen na 14 dagen nog niet verdwenen zijn.

 

Vliegen

De kamervlieg en de kleine kamervlieg zijn de twee vliegensoorten die in Nederland het meest binnenshuis voorkomen. Naast het feit dat vliegen zeer hinderlijk kunnen zijn, staan ze ook te boek als beruchte ziekteverspreiders. Aan poten, monddelen en haren, alsmede via de uitwerpselen, nemen ze allerlei ziekteverwekkende bacteriën en virussen mee die een gevaar opleveren voor mens en huisdier.

 

Muggen

In Nederland zijn er verschillende soorten muggen, zoals de dansmug, motmug, steekmug en langpootmug. De steekmug is de bekendste mug omdat deze soort onder andere menselijk bloed zuigt. Bij mensen veroorzaakt dat meestal een jeuk en zwellingen. Bijtende muggen kunnen ook veel schade aanrichten vanwege ziekten die ze kunnen verspreiden. Muggen voorkomen of bestrijden kan door ervoor te zorgen dat plaatsen met stilstaand water worden droogemaakt.

 

Motten

De mot leeft op vochtige plaatsen zoals onder tapijten of kasten. Alhoewel de mot niet schadelijk is voor de mens, kunnen de larven van motten ernstige schade toebrengen aan kleding, stoffen en tapijt of voedselvoorraden. Bij grote mottenplagen kan professionele bestrijding nodig zijn. Heeft u een mottenproblemen of last van dit ongedierte? Neem contact op met RTA Plaagdierbestrijding.

Last van kruipende insecten? Bel 0315 - 231 222  of

Neem contact op met RTA Plaagdierbestrijding